I N F O

Kim Vlaeminck

Kim Vlaeminck woont en werkt in Oostende, aan de Belgische Kust. Ze freelance fotografe sinds 2008 en leerkracht fotografie aan het volwassenonderwijs van CVO De Avondschool. Haar passie voor fotografie spitst zich vooral toe op portet en staged photography. In haar eigen creatieve projecten vertrekt ze vaak vanuit een interactie met het personage in beeld. Het is een samenwerking die tot stand komt geregisseerd door de fotografe met inspraak van het model. Het beeld ontstaat in overleg, als een uitwisseling tussen fotograaf en model en de omgeving op dat specifiek moment. Door een precies licht, kleurgebruik en een juiste momentopname creëert ze een sfeerbeeld waarin de figuren overgaan in de ruimte. Op een intuïtieve manier creëert ze beelden die autobiografisch zijn in hun gevoel. De foto's getuigen van een vrouwelijke kijk op de wereld waarin gevoel, kwetsbaarheid, kracht en vrouwelijkheid  toegelaten en getoond wordt. De toeschouwer staat vrij: te interpreteren, een verhaal, beleving of herkenning in het beeld terug te vinden. 

Ook in haar niet persoonlijk werk vindt je een creatieve benadering terug. Een fotografische kijk die ook tijdens opdrachten een tot de verbeelding spreekt.  

"Vanuit eigen beleving en engagement in de steeds positievere evolutie qua diversiteit in onze samenleving bouwt Kim Vlaeminck bouwt aan een portrettenreeks rond identiteit. Het is de bedoeling “pure” portretten te maken van een zo groot mogelijke verscheidenheid aan mensen. 

Tekst Expo Exposure Value 2015

CONTACT

mail@kimvlaeminck.com

Tel: +32 486 03 71 45

SELECTED CLIENTS

PORT OF OOSTENDE

REGGAE GEEL

ANKR

HOTELSCHOOL KOKSIJDE

HOWT

FILMFESTIVAL OOSTENDE

PUBLICATIONS

EXPO: EXPOSURE VALUE 2014

OP-2 2013

WATJIJZIETISMISSCHIEN 2012

PUBLICATIONS:

OMAG 2020