top of page

I N F O

Kim Vlaeminck

Kim Vlaeminck woont en werkt in Oostende, aan de Belgische Kust. In 2007 studeerde ze af aan het KASK te Gent in de richting driedimensionale vormgeving.  Ze legde zich vooral toe op het medium fotografie.  Sindsdien werkt ze als Freelance fotografe sinds 2008 en leerkracht fotografie aan het volwassenonderwijs van CVO Scala sinds 2012. Haar passie voor fotografie spitst zich vooral toe op portret en 'staged photography'. 

 

In haar creatieve projecten vertrekt ze vaak vanuit een interactie met het personage en de omgeving. Het is een samenwerking die tot stand komt geregisseerd door de fotografe maar met inspraak van het model. Het beeld ontstaat in overleg, als een uitwisseling tussen fotograaf en model en de omgeving op dat specifiek moment. Door een precies licht, kleurgebruik en een juiste momentopname creëert ze een sfeerbeeld waarin de figuren overgaan in de ruimte. Op een intuïtieve manier creëert ze beelden die autobiografisch zijn in hun gevoel. De foto's getuigen van een vrouwelijke kijk op de wereld waarin gevoel, kwetsbaarheid, kracht en vrouwelijkheid  toegelaten en getoond wordt. De toeschouwer staat vrij: te interpreteren, een verhaal, beleving of herkenning in het beeld terug te vinden. 

Ook in haar niet persoonlijk werk vindt je een creatieve benadering terug. Vertrekkend uit een fotografische kijk die steeds de verbeelding aanspreekt.  

"Vanuit eigen beleving en engagement in de steeds positievere evolutie qua diversiteit in onze samenleving bouwt Kim Vlaeminck bouwt aan een portrettenreeks rond identiteit. Het is de bedoeling “pure” portretten te maken van een zo groot mogelijke verscheidenheid aan mensen. 

Tekst Expo in Exposure Value 2015

CONTACT

mail@kimvlaeminck.com

Tel: +32 486 03 71 45

SELECTED CLIENTS

PORT OF OOSTENDE

REGGAE GEEL

ANKR

HOTELSCHOOL KOKSIJDE

HOWT

FILMFESTIVAL OOSTENDE

ESCAPE Kaat Tilley/Marijke Vansilleghem

PUBLICATIONS

EXPO: EXPOSURE VALUE 2014

OP-2 2013

WATJIJZIETISMISSCHIEN 2012

CARGO Realtime Oostende cultuurstad 2010

TAZ Oostende CAW 2010

CROXHAPOX 2007

PUBLICATIONS:

OMAG 2020, 2021

bottom of page